Categorieën
Het Parool

Nederlandse Operette, een nieuwe stichting

(Van onze muziekredacteur)
Onlangs is de Stichting “Nederlandse Operette” in het leven geroepen, die onder directie staat van de heren W. Kubbenga en Henri A. van Eysden Jr. Men voert op het ogenblik onderhandelingen met het Scala Theater in Den Haag, waar men 1 Januari 1951 hoopt te starten met de operette “Paradijs zonder mannen” op muziek van Erik Jacksch, een jong Weens componist. De tekst is van prof. Bratt, bekend Oostenrijks toneel- en filmscenarioschrijver, die reeds jaren in Nederland woont. Of het een wereldpremière zal zijn, hangt af van de vraag, wie de operette het eerst uitbrengt: Bremen of Den Haag.

Voorlopig gaat men incidenteel optreden en men zal dan in elke te spelen operette de voor bepaalde rollen geschiktste artisten engageren. Een vaste samenstelling heeft de Nederlandse Operette dus niet. Wie haar artistiek gaat leiden zal eveneens afhangen van de uit te voeren werken. Men wil gaarne met de reeds bestaande operettegezelschappen samenwerken.