Categorieën
Het Parool

de lopende band

In Februari verscheen bij “Ballet Publications” in Londen het eerste nummer van een nieuw Engels maandblad over opera, dat dan ook “Opera” heet. Redacteur van het tijdschrift is de Earl of Harewood, de neef van de Engelse koning, die vorig jaar in het huwelijk trad met de Oostenrijkse pianiste Marion Stein. Weet U nog?

Het is een voorbeeldig blad geworden, dat met grote zorgvuldigheid en veel liefde is samengesteld. Talloze schitterende foto’s maken van de deskundige inhoud een levendig en alleszins aantrekkelijk geheel. Het wordt geopend met een voortreffelijk artikel over “Salome” door de redacteur zelf. Interessant zijn ook de vier meningen over Bliss’ opera “The Olympians”, de bijdrage over Britten’s opera’s, om een greep te doen.

Een goede gramofoonplatenrubriek en een rubriek “Nieuws” maken het tijdschrift nog aantrekkelijker. Bijzonder verheugend is, dat ook enige aankondigingen over het aanstaande Holland Festival werden opgenomen. Prijs per nummer twee shilling.

LEX VAN DELDEN