Categorieën
Het Parool

de lopende band

DE “Practische aanwijzingen bij de pianostudie” door Tom Schults bevatten inderdaad de vele raadgevingen, die de titel belooft. Voor enigszins gevorderde pianoleerlingen bespreekt de schrijver in korte aantekeningen allerlei moeilijkheden die zich bij de studie voordoen. Een alleraardigst boekje, dat tot stand kwam dank zij de ervaringen van de auteur en van zijn vader, de bekende leraar aan het Amsterdamse Conservatorium Ulfert Schults.

Men vindt er o.a. een overzicht in vingerzettingen, een lijst met voorbeelden en een analyse van Beethoven’s “Sonate Pathétique”. Harmonia in Hilversum gaf het boekje keurig uit. Prijs f 3.20.

Bij dezelfde uitgever verscheen eveneens van de hand van Tom Schults een bundeltje pianomuziek: “Children’s Happiness”, prettige, goed klinkende, niet zo heel makkelijke stukjes. (Prijs f 2.50). En ten slotte verzorgde S. Schuitema de vierde aflevering “Oude meesters”, een goed gekozen bundel muziek voor orgel zonder pedaal of harmonium, stukken van o.a. Bach en Sweelinck. Harmonia gaf ook dit bandje uitstekend uit. Prijs f 3.25.

L. V. D.