Categorieën
Het Parool

Charles Bruck uit Israël teruggekeerd

(Van onze muziekredacteur)
Charles Bruck, dirigent van de Nederlandse Opera, is gisteravond in Amsterdam teruggekeerd van een twee maanden lange tournée met het Israëlisch Philharmonisch Orkest. Hij dirigeerde het orkest 22 maal, o.a. in Tel Aviv, en bracht daarbij 5 programma’s ten gehore. De belangstelling voor muziek is in Israël nl. zo groot, dat de meeste programma’s vier, vijf keer herhaald moeten worden.

Na zijn terugkeer is Bruck dadelijk weer met zijn repetities bij de Ned. Opera begonnen; morgenavond leidt hij in de hoofdstedelijke Stadsschouwburg “Hoffmann’s Vertellingen”.

De heer László Hálasz, directeur van de City Center Opera te New York heeft gisteren de voorstelling van “Troubadour” door de Ned. Opera in Amsterdam bijgewoond. Doel van zijn bezoek was nader kennis te maken met de Nederlandse operakunst in het algemeen en met enkele solisten in het bijzonder.