Categorieën
Het Parool

Bodi Rapp, zangeres van beschaving

SINDS haar vorig optreden heeft Bodi Rapp, die Dinsdagavond in de goed gevulde Amsterdamsche Kleine Zaal een liederenavond gaf, naar het ons voorkwam, aanmerkelijk aan expressie gewonnen. In de hoogte was ook de glans van haar stem stralender. Haar ademtechniek is voortreffelijk.

Daarbij is haar zingen van een uiterster beschaving en intimiteit, die voortdurend aangenaam zijn. Wij misten echter soms een felle gepassioneerdheid.

Na een prachtige bloemlezing uit liederen van Schubert, Fauré en Duparc moesten wij een stap terug zetten voor de eerste uitvoering van Rudolf Mengelberg’s romantische, maar dankbare Zuid-Afrikaanse liederen. In Caplet’s archaïseerende “Prières”, die veel verder gaan, bereikte de zangeres een hoogtepunt van dramatische expressie.

Felix de Nobel begeleidde op “ouderwetse”, d.w.z. volmaakte wijze. Het enthousiaste publiek kreeg nog enkele toegiften.

LEX VAN DELDEN