Categorieën
Het Parool

Herman Krebbers op tournée door Italië

(Van onze muziekredacteur)
De violist Herman Krebbers is gisteren met de pianist Marinus Flipse naar Italië vertrokken waar hij 24 concerten zal geven, o.a. in Verona, Milaan, Napels en op Sardinië. Enkele keren voeren zij dan in drie avonden alle tien sonates van Beethoven uit en Krebbers treedt ook als solist met orkest op in een vioolconcert van Paganini.

Na zijn terugkeer (op 23 December) is hij op 26 December in Breda solist in Brahms’ concert bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest onder Eduard Flipse. Op deze matinée speelt zijn collega Theo Olof – men zal zich herinneren dat zij sinds September de concertmeesters van het Residentie Orkest zijn – het vioolconcert van Beethoven en samen spelen zij tenslotte het dubbelconcert voor twee violen van Bach.

Des avonds wordt ditzelfde, onalledaagse, programma in Rotterdam herhaald.

Italiaanse belangstelling voor optreden van operazangers

Vertegenwoordigers van de Italiaanse legatie in Nederland en enkele journalisten uit Rome, Milaan en Napels komen morgenavond naar Arnhem om het optreden bij te wonen van de Italiaanse zangers die op het ogenblik een tournée door ons land maken. Zij willen zich dan een oordeel vormen over het artistieke peil van deze operagroep.