Categorieën
Het Parool

Ned. Impresariaat plaatste jonge musici in daglicht

(Van onze muziekredacteur)
Het initiatief van het Nederlands Impresariaat contactmiddagen voor jonge kunstenaars te houden, bleek Zaterdag in Amsterdam om meer dan één reden nuttig te zijn. In de eerste plaats omdat dirigenten, buitenlandse impresario’s, paedagogen en pers op die manier op jonge talenten opmerkzaam worden gemaakt.

En ten tweede werd getoond dat de jeugdige kunstenaars zélf nog niet voldoende oog hebben voor hun sociale belangen: er waren er ten minste veel te weinig aanwezig.

Vaardigheid op verschillend gebied werd gedemonstreerd: viool, piano en zang heeft men gehoord. En de conclusie? Wel, er is talent, en de toekomst zal daarvan wel het een en ander aan het licht doen komen.

Voor het ogenblik wil ik op twee van deze musici de aandacht vestigen: de vooral lyrische tenor John van Kesteren en de pianist Jan de Man.