Categorieën
Het Parool

A’dams Philh. Orkest speelt in Stadion

(Van onze muziekredacteur)
Het staat thans vast, dat het Amsterdams Philharmonisch Orkest o.l.v. Nico van der Linden in het Olympisch Stadion in de hoofdstad gaat optreden. Het eerste concert vindt op 11 Juni plaats, en het programma er voor wordt zo samengesteld, dat het voor alle lagen van de bevolking aantrekkelijk is. De toegangsprijs bedraagt f 0.75 voor alle rangen.

Vorige week heeft men in het stadion klankproeven genomen. “Het resultaat was verbluffend”, zegt Nico van der Linden. “Reeds in 1930 gaf ik er met de nieuwe A’damse Orkest Vereniging concerten, met uitstekend gevolg. Maar nu klinkt alles nog veel beter, dank zij de verbouwing die jaren geleden plaats heeft gehad. De muren zijn hoger geworden en daardoor is het geheel acoustisch verbeterd.

Het orkest zal op de eretribune plaats nemen, op het ereterras vóór de koninklijke loge. Ik verwacht veel van dit concert en van de publieke belangstelling zal het afhangen of er meer zullen volgen. Mocht dat het geval zijn, dan zal ik ook proberen er koren en balletten te laten optreden”, aldus Nico van der Linden.