Categorieën
Het Parool

Residentie Orkest speelt in Hilversum en Middelburg

(Van onze muziekredacteur)
Hilversum, dat in jaren geen groot orkest heeft gehoord, zal op 22 Maart – in Gooiland – bezoek krijgen van het Residentie Orkest o.l.v. Willem van Otterloo. Het speelt dan Beethoven’s Derde Symphonie, de “Eroica”, Wagenaar’s ouverture “Cyrano de Bergerac” en Cor de Groot is solist in Tsjaikowski’s pianoconcert.

Het is een experiment, dat als het zou slagen volgend jaar stellig door meer concerten zal worden gevolgd. En wie het repertoire van het Haagse orkest kent, weet dat men dan ook aandacht zal besteden aan Nederlandse muziek.

Ook in Middelburg, waar al 20 jaren geen groot orkest is geweest, speelt het Residentie Orkest. Dat gebeurt voor de Volksuniversiteit op 14 April. Programma: Diepenbrock’s ouverture “De Vogels”, Tsjaikowski’s Vierde Symphonie en Beethoven’s Derde Pianoconcert met George van Renesse als solist.