Categorieën
Het Parool

Dameskoor “Femina” zong in de Kleine Zaal

Ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van zijn sympathieke dirigente, Leida Hulscher (vooral bekend als leidster van radiokinderkoren), gaf het dameskoor “Femina” Woensdagavond in de Kleine Zaal van het Amsterdamse Concertgebouw een concert, waaruit bleek, dat het koor over goed materiaal beschikt. De sopranen klinken wat schril en mager, maar men heeft de techniek van de koorzang behoorlijk onder de knie.

Het is verkeerd, een groot deel van het overigens aardig samengestelde programma met pianobegeleiding te zingen. Dat is niet bevorderlijk voor de zuiverheid; in de niet-begeleide (a cappella-) nummers was de neiging tot “zakken” duidelijk merkbaar. De beste indruk maakten twee bijzonder goede werkjes van Benjamin Britten en Guillaume Landré, welke Willy François dirigeerde.

Mevr. De Wai zat aan de vleugel, Rahel Mengelberg speelde op voortreffelijke wijze enkele harpsoli, terwijl de hoornpartijen in Brahms’ “Vier Gesänge” werden geblazen door Jean Neusy en Kees Govaarts.

De jubilerende dirigente ontving ettelijke bloemstukken.

LEX VAN DELDEN