Categorieën
Het Parool

De Messias van Händel

Onder leiding van haar zeer beheerscht leidenden dirigent Jack Loorij, die den geest van Händel’s werk uitnemend bleek te begrijpen en te kunnen realiseeren leverde de Händelvereeniging Dinsdagavond in de Groote Zaal het overtuigende bewijs, dat zij haar plaats te midden van de Nederlandsche oratoriumvereenigingen ruimschoots verdient. Wat het koor in de “Messias”, Händel’s meest religieuze oratorium, liet hooren, doet veel goeds in de toekomst verwachten en wijst mogelijk op een Händeltraditie.

Onder de solisten hoorden wij, behalve Annie Hermes, Jan Schipper en Herman Schey, ditmaal de sopraan Mea Naberman, die met haar stralende stem een zeer gunstigen indruk achterliet en zich op het peil van haar collega’s gemakkelijk handhaafde, welk feit voldoende voor zichzelf spreekt.

Aan het clavecymbel zat Janny van Wering, het orgel werd door Simon C. Jansen bespeeld, terwijl het Utrechtsch Stedelijk Orkest zeer goed op dreef was en vooral in de strijkers vaak een prachtigen klank ontwikkelde.

LEX VAN DELDEN