Categorieën
Het Parool

Ars Nova

In de vrij leege Grote Zaal liet de Kamermuziekvereeniging “Ars Nova” zich Woensdagavond hooren met een programma waarin liederen van Wolf met orgelbegeleiding wel wat vreemd aandeden. Er werd overigens goed gemusiceerd. De hoboïst Jaap Stotijn speelde onnavolgbaar volmaakt van toonvorming, Marcello’s concert in c-moll en stukken van Grovlez en Rachmaninow.

Laurens Bogtman zong aria’s van Bach met goede expressie en mooie stem. Kan de van nature doordringende hobo niet beter wat verder van den zanger geplaatst worden?

In Händel en Franck toonde de organist Feike Asma zich in opvatting en klankvorming wel wat erg expansief. Zijn vrij zware registreeringen waren dan ook funest voor het dezen avond weer eens heesch blaffende orgel. Kan men voor een orgelconcert niet beter zijn intrek nemen in bijv. de Oude Kerk, dan in het Concertgebouw?

LEX VAN DELDEN