Categorieën
Het Parool

Ook Baylé gast bij Weense Opera

(Van onze muziekredacteur)
Behalve Frans Vroons gaat ook Theo Baylé enkele gastvoorstellingen geven bij de Weense Staatsopera: in totaal zes.

“Welke opera’s? Het betreft: “Carmen”, “Rigoletto” en “Hoffmann’s Vertellingen”; zegt hij mij in een kort telefoongesprek. “Alles gaat in de oorspronkelijke taal, alleen “Hoffmann” zal ik in het Nederlands zingen. Dat komt omdat het allemaal zo snel in zijn werk ging, dat ik geen tijd meer had die rol in een andere taal opnieuw in te studeren.

Het is vrij plotseling gekomen, dit contract. Kort geleden wist ik nog van niets. Op 7 Januari begin ik in “Carmen” en ik blijf tot de 20ste. Een van de dirigenten is Hans Knappertsbusch.

Of ik in Wenen nog samen met Vroons in “Carmen” zing? Zelfs dat weet ik niet”.