Categorieën
Het Parool

Nederlands Kamerkoor voor de BBC

(Van onze muziekredacteur)
Felix de Nobel en zijn Nederlands Kamerkoor zijn door de B.B.C. uitgenodigd op te treden in het programma “Pasen in Europa”, waaraan vele koren uit heel Europa deelnemen. Ook in 1948 zong De Nobel’s ensemble in dit programma

* * *

De in Amsterdam woonachtige zanger en paedagoog Eduard Lichtenstein maakt in Maart een tournée door Zwitserland. Hij zal daar optreden in Lehár’s “Land des Lächelns” en “Paganini”. In Juni zingt hij in Djakarta bij de uitvoering van Beethoven’s Negende de tenorpartij.

Nieuwe Adèle in “Fledermaus”

In de voorstelling, die de Ned. Opera 16 Februari in de Amsterdamse Stadsschouwburg geeft van Strauss’ “Fledermaus”, zingt Nel Duval (zuster van Greet Koeman) voor het eerst de rol van Adèle.