Categorieën
Het Parool

Een avond Beethoven-sonaten door duo De Klijn-Heksch

Ook gisteravond, op het tweede van het drietal concerten, dat het viool-pianoduo Nap de Klijn – Alice Heksch in de kleine Concertgebouwzaal van Amsterdam aan de vioolsonaten van Beethoven wijdt, heeft het verrassend grote aantal bezoekers zich uitermate geestdriftig getoond. En terecht: want men heeft in de vier gespeelde sonaten kunnen genieten van een voortreffelijk ensemblespel door twee kunstenaars, die de techniek van hun instrument volkomen de baas zijn.

Bij een dergelijke beheersing van het métier kon men verwachten, dat de uitvoeringen ook muzikaal van hoog niveau zouden zijn. Daarin is men niet teleurgesteld. En dat verheugt des te meer, omdat hier nu eens twee Nederlandse kunstenaars de gelegenheid kregen te bewijzen, dat men – op zijn minst – geenszins voor buitenlanders onderdoet.

Het laatste concert in deze cyclus vindt 30 september plaats.

LEX VAN DELDEN