Categorieën
Het Parool

A’dams Philharmonisch Orkest start 4 September

(Van onze muziekredacteur)
Men heeft het al eerder in deze kolommen kunnen lezen: het Amsterdams Philharmonisch Orkest, dat pas korte tijd onder leiding van Nico van der Linden staat, gaat concerten geven in de Apollohal. We zijn eens gaan luisteren op een repetitie en er moet gezegd worden, dat men hard, heel hard werkt. De resultaten? Wel, in die enorme ruimte is het moeilijk de acoustiek te beoordelen, zonder publiek. Daarom is het beter, af te wachten hoe het geheel klinkt als de Apollohal gevuld is met op muziek beluste luisteraars. Vijf duizend kunnen er in.

Het eerste concert wordt 4 September gegeven. Men hoort dan Weber’s Ouverture “Oberon”, Mozart’s “Kleine Nachtmusik” en Ouverture “Ontvoering uit het Serail”, Schubert’s “Onvoltooide Symphonie” en Mendelssohn’s “Vioolconcert” met Theo Olof als solist.

Voor hen, die er meer van willen weten, delen wij het adres van het secretariaat mee: de heer Cheval, Lijnbaansgracht 301, Amsterdam.