Categorieën
Het Parool

Internationaal jeugdcongres voor muziek geopend

(Van onze muziekredacteur)
In aanwezigheid van talloze autoriteiten, onder wie de ambassadeur van Frankrijk en vertegenwoordigers der regeringen van België, Luxemburg en Zwitserland, heeft vanmorgen mr. H. J. Schölvinck namens minister Rutten het vierde internationale congres van de Fédération Internationale des Jeunesses Musicales in het Haagse Mauritshuis officieel geïnstalleerd. Sem Dresden, voorzitter van het congres en directeur van de stichting “Jeugd en Muziek”, beantwoordde zijn rede, waarna Marc Cuvelier, de secretaris-generaal van de internationale federatie, een begroetingswoord sprak tot de aanwezigen, onder wie zich een opvallend aantal jeugdige buitenlanders bevond: Fransen, Belgen, Luxemburgers, Amerikanen, Portugezen, Italianen en zelfs Egyptenaren.

Tijdens de daarop volgende receptie zagen wij o.a. dr. Walther Boer, de Haagse wethouder Van Zwijndrecht en Igor Markewitsj, die het soloconcert van dit congres zal dirigeren, waarbij een orkest van jeugdige musici uit o.a. Italië, België, Frankrijk, Portugal en Nederland zal optreden.