Categorieën
Het Parool

Henriëtte Doornbos

EVENALS vorig jaar zong de zangeres Henriëtte Doornbos Vrijdagavond in de Kleine Zaal van het Amsterdamse Concertgebouw een voorbeeldig samengesteld programma, dat o.a. liederen van Mahler, Wolf, Fauré en Ravel vermeldde. Ook nu weer bleek het vermogen elk lied zijn juiste sfeer en gestalte te geven haar sterkste zijde.

Zo werd de vertolking van Ravel’s “Histoires naturelles” ongetwijfeld het hoogtepunt van deze avond. Gezongen met een indringende intelligentie en een uiterst beeldende expressie, toonde Henriëtte Doornbos vooral hier een uitgesproken liederenzangeres te zijn. Jammer, dat haar vaak fraaie mezzosopraan door een niet geheel vlekkeloze zangtechniek soms een lelijke scherpte krijgt.

Luctor Ponse begeleidde in alle opzichten volmaakt.

LEX VAN DELDEN